Suorituksen johtamisen ja palkitsemisen startup näki päivänvalon

Dream it. Do it! Päätin vuoden alussa tehdä yhdestä pitkäaikaisesta haaveestani vihdoin totta ja laitoin pyörät pyörimään oman yrityksen toiminnan aloittamiseksi. Harjoittelin yritystoimintaa puolisen vuotta jo vuonna 2012, mutta tuolloin aika ei vielä ollut kypsä yritystoiminnan pidempiaikaiseen pyörittämiseen. Harjoittelu ei kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä yrityksen aktivoiminen telakalta sujui nyt todella nopeasti ja kivuttomasti.

Reward Agencyn kautta tarjoan asiakkailleni suorituksen johtamisen ja palkitsemisen konsultointia ja valmennusta. Kohderyhmänäni ovat niin yhtiöt kuin yksilöt, sillä suorituksen johtamisen ja palkitsemisen osaamista tarvitaan kaikessa ja kaikkialla. Jokainen meistä johtaa vähintään omaa suoritustaan ja esimiestehtävissä toimivilla on merkittävää vastuuta myös muiden henkilöiden suorituksista ja tuloksista. Palkitseminen ja kannustimet ovat puolestaan läsnä niin arjessa kuin työelämässä. Sisäiset motiivit valikoivat ajatuksiamme ja ohjaavat käyttäytymistämme. Omien tarpeiden tyydyttäminen ja tavoitteiden saavuttaminen on palkitsevaa.  Lasten motivointi, kannustaminen ja palkitseminen (lue: uhkailu, kiristys, lahjonta) on jokaiselle vanhemmalle päivittäinen haaste. Työelämän hiekkalaatikoilla samoja palkitsemisen temppuja käytetään sivistyneemmin, mutta periaatteessa tavoite on sama. Ihmisten motivointi ja ohjaus halutun tavoitteen ja tuloksen suuntaan.

Hyvällä suorituksen johtamisella ja palkitsemisella voidaan vaikuttaa positiivisesti tekemiseen, muutokseen, tavoitteiden saavuttamiseen ja tuloksiin. Oman yritystoimintani avulla pyrin vaikuttamaan siihen, että asiakkaani saavat parasta mahdollista tukea ja valmennusta suorituksen johtamisen ja palkitsemisen vaativilla alueilla. Kun reilut kymmenen vuotta sitten hain Deloittelle, niin konsultoinnin silloinen toimitusjohtaja totesi minulle rekrytointihaastattelussa: ”On yksi asia, mitä en konsulteilta hyväksy – arroganttius. Hyvä konsultti ei ole ylimielinen tai röyhkeä. Hyvällä konsultilla on terävä pää, isot korvat ja pieni suu.” Läpäisin tuolloin kriteerit ja näitä samoja periaatteita toteutan edelleen niin johtajana kuin konsulttina.

Tämän blogin kautta aktivoin ja motivoin itseni jälleen mukaan julkiseen mielipiteiden vaihtoon. Suorituksen johtamisesta ja palkitsemisesta keskustellaan edelleen liian vähän. Tai jos keskustellaan, niin sävy on varsinkin (johdon) palkitsemista käsiteltäessä valitettavan usein negatiivinen.  Siitä huolimatta, että palkitseminen on mitä positiivisin asia… Julkiseen keskusteluun kaivataan enemmän rakentavaa ja positiivista virettä.

Samuli

PS. Kiitokset Redlandin mainiolle tiimille visuaalisen ilmeen, nettisivujen ym. suunnittelusta. Erinomaisen asiakaslähtöistä ja osaavaa palvelua!

Kirjoittaja: Samuli Sistonen
Samuli on Reward Agencyn perustaja ja omistaja.

Avainsanat: , , ,

     Seuraava >
Made in Redland