Tekijä

Reward Agency

Reward Agency on keväällä 2015 perustettu suorituksen johtamisen ja palkitsemisen osaava, kokenut, riippumaton ja luotettava konsulttitoimisto. Autamme asiakkaitamme suoritusten ja tulosten parantamisessa. Räätälöidyt, asiakaslähtöiset ratkaisut perustuvat monipuoliseen osaamiseen, kokemukseen ja vankkaan näkemykseen siitä, mitä on hyvä johtaminen ja palkitseminen.

Tekijä. Osaaja. Vaikuttaja.

Reward Agencyn perustajalla Samuli Sistosella on 20 vuoden monipuolinen, kansainvälinen kokemus henkilöstöjohtamisesta ja suorituksen johtamisen ja palkitsemisen konsultoinnista.

Kevääseen 2015 saakka Samuli työskenteli globaalin Mercerin Suomen toimitusjohtajana ja Nordic & Eastern Europe johtoryhmän jäsenenä. Ennen Merceriä Samuli vaikutti viiden vuoden ajan Hay Groupissa konsulttina, Suomen maajohtajana ja Nordic-joryn jäsenenä. Samuli on toiminut konsulttina myös Deloittella, PwC:llä ja William M. Mercerillä. Tapiola-ryhmässä Samuli vastasi rekrytoinnista, henkilöstösuunnittelusta ja palkitsemisesta vuosituhannen alussa. Samulilla on vankka käytännön osaaminen myös vaativista esimies- ja johtotehtävistä ja valmennus- ja koulutustehtävistä.

Vuosien varrella Samuli on tukenut satoja yrityksiä suorituksen johtamisen ja palkitsemisen kehittämisessä. Asiakkaat tulevat eri toimialoilta ja vaihtelevat globaaleista pörssiyhtiöistä keskisuuriin ja pieniin kasvuyrityksiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Asiakkaiden puolella vastinpareina toimivat tyypillisesti yritysten omistajat, hallitukset, johtoryhmät ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset.

Samuli on kirjoittanut kaksi kirjaa suorituksen johtamisesta ja palkitsemisesta. Paranna tuloksia ja palkitse julkaistiin Talentumin toimesta vuonna 2008. Vuosina 2010-2011 Samuli toimi Boardmanin hallitusten ja johdon palkitseminen -työryhmän puheenjohtajana. Ainutlaatuisen ryhmän yhteistyön tuloksena syntyi Johdon palkitseminen -kirja syksyllä 2011.

Samuli vaikuttaa aktiivisesti projektien, verkostojen, kirjoitusten ja bloginsa kautta. Samuli tekee yhteistyötä mm. Directors’ Institute of Finlandin (DIF), Boardmanin ja Boardman2020-verkostojen kanssa sekä toteuttaa projekteja ja toimeksiantoja kumppaneidensa kuten mm. Redlandin kanssa ja lakitoimisto Fondian kanssa. Hän toimii myös Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY:n palkitseminen-verkoston vetäjänä ja luennoi palkitsemisesta Aalto-yliopistossa ja Aalto EE:ssä.

Samuli on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Helsingin Yliopistossa pääaineenaan kansantaloustiede ja sivuaineina matematiikka ja tilastotiede. Kauppatieteen maisteritutkinnon hän on suorittanut Helsingin Kauppakorkeakoulussa pääaineenaan organisaatiot ja johtaminen ja sivuaineena laskentatoimi.

Työkokemuksen ja opintojen ohella Samulin tekemistä, ajattelua ja näkemyksiä ohjaa myös pitkä esimieskokemus ja 30 vuoden kokemus joukkuelajeista niin pelaajana kuin valmentajana. Kriisialueelta johtamiskokemusta kertyi vuosituhannen vaihteessa, jolloin Samuli toimi upseerina KFOR:n Rapid Deployment Force -joukoissa Kosovossa.

Made in Redland