Tekijä

Reward Agency

Reward Agency on keväällä 2015 perustettu suorituksen johtamisen ja palkitsemisen osaava, kokenut, riippumaton ja luotettava konsulttitoimisto. Autamme asiakkaitamme suoritusten ja tulosten parantamisessa. Räätälöidyt, asiakaslähtöiset ratkaisut perustuvat monipuoliseen osaamiseen, kokemukseen ja vankkaan näkemykseen siitä, mitä on hyvä johtaminen ja palkitseminen.

Tekijä. Osaaja. Vaikuttaja.

Yrityksen perustajalla Samuli Sistosella on yli 15 vuoden monipuolinen, kansainvälinen kokemus henkilöstöjohtamisen, suorituksen johtamisen ja palkitsemisen konsultoinnista. Samuli on tukenut  yritysten hallituksia, ylintä johtoa, esimiehiä ja henkilöstöhallintoa eri toimialoilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Eri toimialojen asiakkaat ovat vaihdelleet globaaleista pörssiyhtiöistä pieniin kasvuyrityksiin. Samulilla on vankka käytännön kokemus myös vaativista esimies- ja johtotehtävistä, henkilöstöhallinnosta sekä valmennus- ja koulutustehtävistä.

Kevääseen 2015 saakka Samuli työskenteli globaalin Mercerin Suomen toimitusjohtajana ja Nordic & Eastern Europe johtoryhmän jäsenenä. Ennen Merceriä Samuli vaikutti viiden vuoden ajan Hay Groupissa seniorkonsulttina, Suomen maajohtajana ja Nordic-joryn jäsenenä. Palvelussuhteidensa aikana hän totetutti onnistuneesti lukuisia projekteja mm. Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Itä-Euroopassa. Samuli on toiminut konsulttina myös Deloittella, PwC:llä ja William M. Mercerillä. Tapiola-ryhmässä Samuli työskenteli rekrytoinnista, henkilöstösuunnittelusta ja palkitsemisesta vastaavana kehityspäällikkönä vuosituhannen alussa.

Samuli on kirjoittanut kaksi kirjaa suorituksen johtamisesta ja palkitsemisesta. Ensimmäinen, Paranna tuloksia ja palkitse, julkaistiin Talentumin toimesta vuonna 2008. Vuosina 2010-2011 Samuli toimi Boardmanin hallitusten ja johdon palkitseminen -työryhmän puheenjohtajana. Ainutlaatuisen ryhmän yhteistyön tuloksena syntyi Johdon palkitseminen -kirja syksyllä 2011.

Samuli vaikuttaa aktiivisesti projektien, verkostojen, kirjoitusten ja bloginsa kautta. Samuli tekee yhteistyötä mm. Directors’ Institute of Finlandin (DIF), Boardmanin ja Boardman2020-verkoston kanssa, toteuttaa projekteja kumppaneidensa kuten mm. Redlandin kanssa, kouluttaa johtoa lakitoimisto Fondian kanssa, toimii Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY:n palkitseminen-verkoston vetäjänä ja luennoi palkitsemisesta Aalto-yliopistossa.

Samuli on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Helsingin Yliopistossa pääaineenaan kansantaloustiede ja sivuaineina matematiikka ja tilastotiede. Kauppatieteen maisteritutkinnon hän suoritti työnteon ohella Helsingin Kauppakorkeakoulussa pääaineenaan organisaatiot ja johtaminen ja sivuaineena laskentatoimi. Työkokemuksen ja opintojen ohella Samulin tekemistä, ajattelua ja näkemyksiä ohjaa myös yli 30 vuoden pelaaja- ja valmentajakokemus joukkuelajeista ja monipuolinen johtamiskokemus niin Suomesta kuin ulkomailta. Kriisialueelta johtamiskokemusta kertyi vuosituhannen vaihteessa, jolloin Samuli toimi upseerina Rapid Deployment Force -joukoissa Kosovossa.

Made in Redland