Kohta kaikki tietävät kaikkien palkat

Kauppalehti julkaisi tammikuun lopussa 2018 artikkelimme palkitsemisen läpinäkyvyyden ja avoimuuden kasvusta. Paljon mielenkiintoa herättänyt artikkeli julkaistiin myös DIF:n kumppaniblogissa ja Henryn sivuilla.

Lue lisää >

En ole insinööri mutta tiedän paljon insinöörien palkitsemisesta

Insinööri-lehdessä julkaistiin vuoden 2017 lopulla debattini palkitsemiseen ja tasapäistäviin korotuksiin liittyen.

Lue lisää >

Millainen palkkausmalli on kannustavin ja toimivin myyntialalla?

Myynnin & Markkinoinnin ammattilaisten verkkosivuilla ja syyskuun numerossa oli juttua myynnin palkitsemisesta.

Lue lisää >

Kauppalehti: Johtajan palkka syntyy suorituksesta – ”Paukkuja kannustimiin”

Tuore johdon palkkatutkimuksemme sai mukavasti näkyvyyttä Kauppalehdessä. johdon palkitseminen on siirtynyt yhä voimakkaammin suoritus- ja tulosperusteiseksi. Lähes jokaisella pörssiyhtiöllä on lyhyen aikavälin kannustinohjelma ja yhä useammalla myös pitkän aikavälin ohjelma.

Lue lisää >

Suoritusperusteisesta palkitsemisesta DIF:n blogissa

DIF:n kumppaniblogissa julkaistiin artikkelini suomalaisen palkitsemisen suoritusperusteisuudesta, kilpailukyvystä ja läpinäkyvyydestä.

Lue lisää >

Reward Agency täytti 2 vuotta ja laajensi Aasiaan

Reward Agency ja Hong Kongiin rekisteröity Berean Limited allekirjoittivat yhteistyösopimuksen keväällä 2017, joka mahdollistaa toiminnan laajentamisen Aasiassa.

Lue lisää >

Viisas Raha 1/2017: Hallitusten osakepalkkiot yleistyvät hitaasti ja tasot ovat jäässä

”Neljä kymmenestä pörssiyhtiöstä palkitsee hallituksiaan osakkeilla. Tällä vuosituhannella osakepalkitseminen on kuitenkin yleistynyt hitaasti ja finanssikriisi näyttää jäädyttäneen suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituspalkkiot. Palkkiot eivät ole keskimäärin muuttuneet tällä vuosikymmenellä lainkaan.”

Lue lisää >

Suomalainen palkitseminen on umpijäässä!

Suomalainen palkitseminen on rapautunut rajusti viimeisten vuosien aikana. Vuodesta 2009 tähän päivään yksityisen sektorin keskimääräiset kiinteät palkat ovat nousseet 5-7 %. Siis alle prosentin per vuosi. Sama prosenttiluku jää käteen, kun huomioidaan palkkojen ohella maksetut lyhyen aikavälin kannustinpalkkiot.

Lue lisää >

Ainutlaatuinen HR-palkkatutkimus julkaistu

HENRYn ja Reward Agencyn yhteistyössä toteuttama HR-palkkatutkimus 2017 on mielenkiintoista luettavaa. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että tutkimustulokset ovat palkitsemiskonsultin silmin myös erittäin huolestuttavia, jopa masentavia. Suomalaisen palkitsemisen kilpailukyky on nimittäin rapautunut rajusti viimeisten vuosien aikana kaikissa toiminnoissa ja kaikilla tehtävätasoilla. HR-tehtävät eivät ole poikkeus, mistä kertoo osaltaan myös tuore HR-palkkatutkimus. Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan HENRYn sivuilta.

Lue lisää >

Kauppalehti: Johtajien palkoista ja kannustimista päättävät ovat kitupiikkejä

Tuore johdon palkkatutkimuksemme sai mukavasti näkyvyyttä Kauppalehdessä. Tutkimuksen ja haastattelun perusteella tehdyt värikkäät artikkelit eivät jätä ketään kylmäksi.

Lue lisää >
Made in Redland